Jaký je rozdíl mezi krycí a solární plachtou?

Pro udržení bazénové vody v nejlepší možné kondici doporučujeme bazén zakrývat vždy, když se nekoupete. Plachty chrání vodu před padajícím listím, pylem, hmyzem a dalšími nečistotami, významně omezují odpařování vody i bazénové chemie a snižují rozptyl akumulovaného tepla.

Jakou plachtu pořídit a jaký je mezi nimi rozdíl?

Každá plachta má jiné vlastnosti a je vhodná pro jiné období, hodit se vám budou bez pochyby obě.

Pro hlavní koupací sezónu si pořiďte solární plachtu, která kromě výše zmíněného navíc přispívá k ohřevu vody ve vašem bazénu. Jedná se totiž o bublinkovou tepelně izolační fólii, která se umisťuje na vodní hladinu bublinkami dolů. Tyto bublinky potom fungují jako malé čočky, které zesilují sluneční záření a tím ohřívají vodu v bazénu.

Solární plachty jsou efektivním pomocníkem, který snižuje náklady na ohřev vody v bazénu a v kombinaci s tepelným čerpadlem si navíc můžete prodloužit koupací sezónu až o několik měsíců. Jak správně vybrat tepelné čerpadlo radíme v článku na našem blogu, který si můžete přečíst zde.

Pro snadnější manipulaci se solární plachtou si objednejte naviják solární plachty. Nebudete muset trávit čas ručním skládáním plachty a hledáním místa na její následné uložení. Ušetříte tak čas i místo.

Jaký je rozdíl mezi krycí a solární plachtou?

 

Jaký je rozdíl mezi krycí a solární plachtou?

Krycí plachty se naopak používají mimo hlavní koupací sezónu, v období špatného počasí nebo například, když odjíždíte na dovolenou a víte, že se v bazénu delší dobu koupat nebudete. Krycí plachty Poolmaster jsou vyrobeny z odolných a kvalitních materiálů, proto je můžete bez obav použít i pro zazimování. Chcete-li se o zazimování bazénů dozvědět více nastudujte si Průvodce zazimováním bazénů Technypools na našem blogu.

Před pořízením krycí plachty si promyslete, zda budete chtít bazén obkládat. Krycí plachta se totiž instaluje tak, že ji přetáhnete přes okraje bazénu a stáhnete napínacím provázkem nebo lankem. Obložené bazény vždy přesáhnou své původní rozměry, proto je potřeba koupit o něco větší plachtu, aby přesáhla lem obložení a bylo ji možné utáhnout. Pro uchycení plachty v případě obloženého bazénu dále doporučujeme dokoupit napínák a ocelové lanko (o délce 20 m nebo 30 m).

Spolu s krycí plachtou si objednejte i nafukovací plovoucí podpěru krycí plachty, která zajistí odvod dešťové vody s případnými nečistotami mimo bazén a zabrání jejímu hromadění na plachtě. Podpěry nabízíme ve třech různých velikostech, a můžete je spojovat dohromady pomocí oček a vytvořit si tak podpěru na míru přímo pro váš bazén.

  

Stále si nevíte rady s výběrem? Kontaktujte nás na info@swimi.cz, jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme.